معرفی کانون ارزیابی:
یکی از چالش های حوزۀ منابع انسانی که سالهاست مورد توجه جوامع علمی و دانشگاهی قرارگرفته است، موضوع شناسایی استعدادها و پتانسیل های افراد برای برنامه ریزی و توسعه آنها است. فی الواقع ارتقاء بهره وری نیروی انسانی در گرو شناسایی کارکنان کلیدی، استعدادها و شناخت شایستگیهای آنان و به کارگماری صحیح افراد در جای مناسب می باشد.
توجه به موضوع شایستگی در عرصه مدیریت از نقطه نظر دیگری نیز قابل تامل است و آن اینکه اگرچه روند طرح موضوع مدیریت شایستگی در عرصه بخش خصوصی ظهور و بروز یافته و کمتر در بخش عمومی و دولتی نمایان شده است، اما برخی از اندیشمندان آن را به عنوان اهرمی برای سازمانهای دولتی در نظر گرفتهاند تا بوروکراسیهای موجود در درون خود را به واحدهای کارا و منعطف تبدیل کنند بنابراین سیر توجه به این موضوع در بخش دولتی نیز به صورت جدی مورد تاکید قرار گرفته است، چرا که در دنیای مدرن امروزی، هر کشوری برای افزایش ظرفیت حکمرانی و نیز افزایش کارایی و اثربخشی خدمات عمومی، نیازمند مدیران و کارکنانی است تا بتواند براساس شایستگی خویش به ارائه خدمات بهتر به شهروندان بر اساس منافع عمومی جامعه پرداخته و متناسب با رشد روز افزون تغییرات، توانمندیها و شایستگیهای خویش را بهبود بخشند.
بر این اساس شورای عالی اداری در راستای اجرای بند ۴ سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) مبنی بر» دانشگرایی و شایستهسالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقاء مدیران و «وبه استناد بند ۱۱ ماده ۱۱۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و در اجرای ماده ۵۶ قانون یادشده و نیز تکلیف مقرر در بند ۷ برنامه مدیریت سرمایه انسانی نقشه راه اصلاح نظام اداری؛ » آموزش و تربیت مدیران آینده دستگاههای اجرایی «را با هدف ارتقاء شایستگی مدیران کشور، ایجاد بستر مناسب برای تحقق اصل دانشگرایی، شایسته سالاری و حرفهایگرایی مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقاء مدیران، فراهم نمودن ساز و کارهای مناسب برای شناسایی و توسعه ظرفیتها، قابلیتها و شایستگیهای کارمندان مستعد احراز پستهای مدیریت حرفهای و افزایش انگیزه کارشناسان و کارمندان توانمند از طریق ایجاد فضای رقابتی و عادلانه در انتخاب و انتصاب به پستهای مدیریت حرفهای ابلاغ نموده است.
اگرچه روش های زیادی برای ارزیابی توانمندی کارکنان وجود دارد، ولی اعتبار برخی از آنها بسیار پایین است. رویکرد کانون ارزیابی و توسعه نسبت به سایر روشها قدرت پیشبینی بیشتری دارد و در حال حاضر برترین رویکرد ارزیابی محسوب میشود.
فرآیندها و برنامه های کانون ارزیابی:
فرآیند کانون ارزیابی و توسعه مبتنی بر یک ارزیابی شایستگی محور اجرا می شود و برای توسعه مهمترین سرمایه هر سازمان برنامه هایی را ارائه می دهد. چارچوب رویکرد مبتنی بر شایستگی، مراجعه به عملکرد بهترین افراد در مشاغل است. سازمانها می توانند با استخدام داوطلبینی که دارای این شایستگیها هستند، عملکرد کلی خود را بهبود بخشند. سازمانها همچنین میتوانند برنامههای هدفمند برای توسعه شایستگیهای ضروری کارکنان با عملکرد متوسط خود طراحی نمایند که توسعه این شایستگیها در کارکنان اشاره شده سبب ارتقاء آنها به سطوح بعدی در سازمان می گردد. این کانون نیز جهت بسترسازی اجرای قوانین و مقررات ذیربط با رویکرد نهادینهسازی شایسته سالاری و شایستهپروری در سازمانها، با بهرهگیری از ظرفیتهای تخصصی موجود شامل صاحبنظران و ارزیابان ذیربط بر اساس دستورالعمل نحوه ارزیابی و توسعه شایستگیهای عمومی مدیران حرفهای(به همراه مدل شایستگی عمومی) (بخشنامه شماره 1657363 مورخ 4/11/1396 سازمان اداری و استخدامی کشور) ایجاد شده است.
دستورالعمل اجرایی:
- معرفی و ثبت نام فرد از طرف سازمان
- حضور در کانون ارزیابی و انجام جلسه WarmUp
- انجام آزمون های روانشناختی
- انجام مراحل ارزیابی
- انجام جلسه جمع بندی wash Up
1-5 – پذیرش : ارائه گواهی نامه شایستگی
2-5- پذیرش مشروط: شرکت در دوره های توسعه فردی
3-5- عدم پذیرش
- ارائه گزارش بازخورد از طرف کانون ارزیابی
درخواست برنامه:
کانون ارزیابی و توسعه شایستگی جهاد دانشگاهی آماده برگزاری کامل ارزیابی در این کانون و یا در محل سازمان متقاضی می باشد. همچنین این کانون برای افرادی که پس از انجام مراحل ارزیابی در یک یا چند شایستگی نمره حدنصاب قبولی را کسب نکرده اند، برگزاری کامل دوره های توسعه فردی را اجرا می نماید.
درخواست اجرای کانون ارزیابی /کارگاه آموزشی:
سازمان ها یا افرادی که درخواست برگزاری ارزیابی یا دوره های توسعه فردی را دارند می توانند با پرکردن فرم زیر درخواست خود را ثبت کرده تا در اسرع وقت با ایشان تماس گرفته شود.
http://tcds.ir/portal/viewsurvey/97
درخواست همکاری:
جهت همکاری با کانون ارزیابی و توسعه شایستگی جهاد دانشگاهی لطفا فرم زیر را تکمیل نموده تا با شما تماس گرفته شود.
http://tcds.ir/portal/viewsurvey/98